• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bjørn Wiinblad Ontwerper


Bjørn Wiinblad

Fantasierijke kunstenaar

Bjørn Wiinblad was een Deense kunstenaar en grafisch ontwerper. Geboren in 1918 in Kopenhagen, toonde Wiinblad vroeg talent voor het tekenen en het creëren van fantasierijke werelden. Op 17-jarige leeftijd ging hij in de leer als typograaf, maar al snel realiseerde hij zich dat zijn hart op het pad van een kunstenaar lag. Tenslotte werd Wiinblad toegelaten tot het Grafisch Programma van de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten en zette daar zijn artistieke carrière voort.

Hoewel opgegroeid in Kopenhagen, was de stijl van Wiinblad allesbehalve "Deens". In tegenstelling tot het in Denemarken heersende functionalisme legde Wiinblad zich toe op fantasierijke en romantische kunst die niet langer beperkt bleef tot alleen papier. Al snel evolueerde Wiinblads' kunst van puur tekenen naar keramiek.

Wiinblad heeft autodidactisch verschillende keramische technieken geleerd. Maar Wiinblad gebruikte niet alleen keramiek, maar ook stoffering, glas, textiel, posters als canvas voor zijn tekeningen en zelfs complete hotelinterieurs zijn versierd met de romantische, sprookjesachtige tekeningen van de Deen.

Website van Bjørn Wiinblad Ontwerper


Merken