• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Poul Christiansen


Ontwerper Poul Christiansen

Poul Christiansen (geboren in 1947) is afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten en Architectuur in Kopenhagen. Daarna werkte hij voor IB &ørgen Rasmussen en richtte in 1987 samen met Boris Berlin het "Komplot Design" op - een ontwerpstudio waar aan vele ontwerpuitdagingen voor bekende bedrijven is gewerkt.

Christiansen leeft voor architectuur en design. Als freelance ontwerper verfijnde hij tussen 1969 en 1987 het ontwerp voor Le Klint en bracht hij innovatieve en spannende dimensies in de lampenkappen van Le Klint. Op deze manier ontdekte Christiansen dat het vouwen van de paraplu's in wiskundige rondingen, een prachtig uiterlijk van de lampenkappen en een unieke sculpturale vorm creëren.
Zijn bekendste ontwerp is de Sine Series. Daarbij worden sinuscurves op een speciale manier gecombineerd, waardoor een lampenkap ontstaat. Typische kenmerken van zijn werken zijn de energieke vormgeving die gebaseerd is op wiskunde en waaruit interessante en decoratieve lampenkappen ontstaan.

De drijfveer voor zijn werk zijn vreugde en voldoening die hij voelt wanneer hij nieuwe wegen vindt en creatief kan zijn. In de loop der jaren heeft de ontwerper een hele serie lampen voor Le Klint gemaakt.


Merken