• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Luca Nichetto


Luca Nichetto

Luca Nichetto. Geboren in 1976 in Venetië, studeerde aanvankelijk aan de kunstacademie in Venetië en voltooide zijn studie aan de IUAV met een diploma Industrieel Ontwerpen. Hij leidde workshops aan verschillende universiteiten in Italië en in het buitenland en nam deel aan exposities in Europa en de VS.

Zijn professionele werk begon in 1999 met de ontwerpen van zijn eerste producten voor Salviati en hij wordt designmanager voor de ondersteuning van een nieuwe marktcollectie van het bedrijf. In hetzelfde jaar begint hij ook samen te werken met Forcarini, waar hij actief producten ontwerpt zoals de lamp O-Space, en werkt hij ook als consultant voor materiaalonderzoek (2001-2003).

Sinds december 2004 werkt Luca Nichetto als Art Director voor Kriositalia. Zijn weg naar een ontwerp wordt geëmbosseerd door onderzoek, instinct en vasthoudendheid. Dit is de benadering voor zijn ontwerp, die voortkwam uit zijn ervaring in de glasateliers van zijn woonplaats, waar hij een speciaal gevoel voor de beheersing van vormen ontwikkelde. Dit vorm-gevoel werd langzaam maar zeker een puur functioneel onderzoek, dat de belangstelling voor het bestuderen van innovatieve materialen en processen aanwakkerde.

Website van Luca Nichetto