• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

George Carwardine


George Carwardine

Ontwerper van de iconische Anglepoise 1227 armatuur

George Carwardine (1887 - 1947) is de uitvinder van de iconische Anglepoise 1227 lamp en een gerespecteerd ingenieur van zijn tijd.

In 1931 ontwikkelde hij een theoretisch concept voor een methode om gewichten te balanceren met behulp van veren, krukken en hefbomen. Hierdoor kon Carwardine, met behulp van de hoogwaardige veren van Herbert Terry and Sons Ltd, een lamp creëren die flexibiliteit en evenwicht combineerde. In 1933 werd de eerste Anglepoise lamp met vier veren op de markt gebracht. Destijds werd de lamp als te industrieel beschouwd voor de huiskamer thuis, dus werkten Carwardine en de ontwerpers van Terry's samen om een versie met drie veren te ontwikkelen. Dit ontwerp, bekend als de Anglepoise Original 1227, is in de loop der jaren aangepast, maar wordt algemeen beschouwd als de archetypische Anglepoise lamp.

Carwardine bleef de rest van zijn leven verbonden met Terry. Hij ontwikkelde talrijke variaties op het oorspronkelijke Anglepoise ontwerp, waaronder armaturen voor operatiekamers in ziekenhuizen.

Website van George Carwardine


Merken