• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bruno Rainaldi


Bruno Rainaldi - Ontwerper

Bruno Rainaldi woont en werkt al meer dan 20 jaar op het gebied van design. Hij begon zijn carrière als verkoopagent samen met Maddalena De Padova en werd vervolgens partner van Enrico Baleri in "Baleri & Associates", een bureau voor commerciële marketingstrategieën en communicatie over eigentijds design.

Later was hij mede-oprichter en creatief directeur in de Studio Rari. Hier werkte hij nauw samen met vele bedrijven zoals Alivar, Blum, MDF, Mussi, Ciatti A Tavola, Gruppo Sintesi, die zijn eerste studies in ontwerpprojecten realiseert.

Hij maakte deel uit van de herlancering van Filmos in 1994, een museumbedrijf voor designmeubilair. Hier was hij vooral verantwoordelijk voor de creatie van Dilmos Edizioni, een collectie van designproducten met sterke artistieke invloeden.

Bruno Rainaldi creëerde in 2002 een uitzonderlijke collectie meubels en objecten voor het bedrijf CCR, met nieuwe innovatieve artistieke vormen. De serie met de naam Moco bevat ook zijn misschien wel bekendste product, de verticale boekenplank Ptolomeo, die met de "ADI Compasso d'Oro" is geëerd in 2004.

Samen met Marta Giardini Entralibera richtte hij in 2002 in de kern van Milaan een showroom van 800 vierkante meter op, waar hij designproducten en hedendaagse kunst tentoonstelde en verkocht.

Daarnaast is Bruno Rainaldi hoogleraar design aan de Academie Brera in Milaan.

Door het succes van zijn boektoren Ptolomeo werd de samenwerking tussen Bruno Rainaldi en Massimo en Massimo en Flavia Ciatti intensiever in 2004. Rainaldi wordt hij partner van Ciatti A Tavola en ontstaan er nieuwe producten uit de samenwerking. "Ptolomeo en zijn familie" is geboren in september 2006 op de Abitare il Tempo in Verona, na een beslissing over een uitbreiding.

Bruno Rainaldi werkt samen met vele Italiaanse designfabrikanten zoals Opinion Ciatti, Terzani, Mussi of de Gruppo Sintesi.


Merken