• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Konstantin Grcic


Konstantin Grcic

Konstantin Grcic werd in 1965. Geboren in München, Duitsland. Na een opleiding tot meubelmaker aan het Parnham College in Engeland studeerde hij van 1988-1990 design aan het Royal College of Art in Londen. Sinds de oprichting van zijn eigen ontwerppraktijk Konstantin Grcic Industrial Design (KGID) in 1991 in München heeft hij meubels, producten en verlichting ontwikkeld voor enkele van Europa's toonaangevende design bedrijven zoals Agape, Depot4Design, Classicon, Driade, Flos, Iittala, Krups, Lamy, Magis, Moormann, Moroso, Muji, Plank, SCP, Thomas/Rosenthal.

Konstantin Grcic creëert industriële producten die wijdverbreid beschreven worden als gereduceerd, eenvoudig, minimalistisch. Wat hem onderscheidt van het minimalisme in de mode van vandaag, is dat hij de functie definieert in menselijke termen, waarbij hij maximale formele strengheid combineert met een grote mentale scherpte en humor.

Veel van zijn producten zijn bekroond met prestigieuze designprijzen. In oktober 2000 is Konstantin Grcic genomineerd als eregast op de Interieur Biënnale in Kortrijk/België met een uitgebreide presentatie van zijn werk. De MAYDAY-lamp van FLOS werd geselecteerd in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York en won de Compasso D'Oro in 2001.

In 2004 was KGID verantwoordelijk voor de scenografie van de tentoonstelling "design en stock" voor het Fonds National d'Art Contemporain, Frankrijk. Sinds 2003 werkt KGID aan de ontwikkeling van een nieuwe lijn elektrische keukenapparatuur voor KRUPS (onderdeel van Groupe SEB).

In juni 2005 lanceert PHAIDON Press, Londen, de eerste uitgebreide monografie over het werk van Konstantin Grcic Industrial Design. Het 240 pagina's tellende volume wordt bewerkt door Florian Böhm.

Website van Konstantin Grcic


Merken