• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jørgen Møller


Jørgen Møller

Jørgen Møller had een unieke ontwerptaal als architect en industrieel ontwerper, die in de jaren '60 door zijn samenwerking met de beroemde architect Arne Jacobsen en door zijn voortdurende streven naar functie en eenvoudige vormen in reliëf werd weergegeven.

Het eenvoudige alledaagse object trok altijd Jørgen Møller aan. Zijn mantra is dat ook: "Alle objecten en gereedschappen die we dagelijks gebruiken, moeten een vorm hebben die niet alleen functioneel is, maar die ook past bij ons begrip voor esthetiek".

De lijst van ontworpen alledaagse voorwerpen die we kennen en waar we dol op zijn van Jørgen Møller is lang. Het assortiment gaat van leren rugzakken en frames over klokken en weerstations tot lampen, flessenopeners, kandelaars en nog veel meer. Volgens de inspiratiebron legde Jørgen Møller eens uit dat "ik nooit zal stoppen met ontwerpen. De wereld is open en ik concentreer me op veel dingen en teken de hele tijd. Dus als iemand mij vraagt wat mijn beste ontwerp was, antwoord ik altijd: De volgende.

Jørgen Møller ontwierp vier gebouwen als architect en uiteindelijk zijn eigen woning in Fredensborg uit 1964.. Van 1967 tot 69 werkte de Denen voor professor Erik Herløw, een pionier op het gebied van Deens design en oprichter van de ontwerpfaculteit van de architectuurschool Charlottenborg. Het was de droom van Jørgen Møller om zijn eigen ontwerpbureau op te richten.

Jørgen Møllerhad contact met Torben Ørskov in 1969. Dit was het begin van een succesvolle en langdurige samenwerking. Torben Ørskov richtte in Kopenhagen de eerste echte designwinkel "Form & Farvei" op, die vooral designproducten aanbiedt. Jørgen Møller ontwierp bestek, leren tassen, vouwstoelen, fotolijstjes, kandelaars en meer producten voor deze winkel.

Møller bood de speciale embossing aan voor de designcollectie van Georg Jensen vanaf 1981. Hij ontwierp klokken, weerstations, thermometers, kandelaars, lampen, de gastronomische collectie "Complet" en niet eindelijk de gewenste productserie in olifantvorm - Nøllephant, Øllephant en Moneyphant. Jørgen Møllers drukt zijn consequente houding ten opzichte van functionalisme en esthetiek uit in elk product.


Merken