• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Jaspis Morrison


Jaspis Morrison

Jasper Morrison werd in 1959 in Londen geboren en studeerde af in Design aan de Kingston Polytechnic Design School, Londen (1979-82 BA(Des.) ) en The Royal College of Art for Post Graduate studies (1982-85 MA(Des.) RCA). In 1984 studeerde hij aan de HdK van Berlijn op een beurs.

In 1986 richtte hij in Londen een Office for Design op. Zijn werk werd opgenomen in de tentoonstelling Documenta 8 in Kassel in 1987, waarvoor hij het Reuters Nieuws Centrum ontwierp. Het jaar daarop werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan "Design Werkstadt", een onderdeel van het programma "Berlijn, Culturele Stad van Europa", waar hij in de DAAD Gallery "Some new items for the house, part i" tentoonstelde.

In die tijd begon hij met het ontwerpen van producten voor SCP in Londen, de Duitse deurkrukkenfabrikant FSB, het kantoormeubelbedrijf Vitra en de Italiaanse meubelfabrikant Cappellini. In 1992 organiseerde hij samen met James Irvine Progetto Oggetto voor Cappellini, een collectie huishoudelijke voorwerpen die hij samen met een groep jonge Europese ontwerpers heeft ontworpen. Hij wokte ook met Andreas Brandolini en Axel Kufus over verschillende installaties, tentoonstellingsontwerpen en stedenbouwkundige projecten onder de paraplu van Utilism International.

1n 1992 werd zijn diavoorstelling "Een wereld zonder woorden" in boekvorm uitgegeven door de grafisch ontwerper Tony Arefin.

In 1994 was Jasper Morrison eregast en hield hij een tentoonstelling op de Interieur '94 tentoonstelling in België. In 1995 hield hij een solotentoonstelling in het Arc en Rêve Centre d'architecture in Bordeaux. Hij begon een adviesbureau bij Üstra, de Hannover Transport Authority door het ontwerpen van een bushalte voor de stad.

In 1995 kreeg het kantoor van Jasper Morrison de opdracht voor het ontwerp van de nieuwe Hannover Tram, het grootste Europese lightrailproductiecontract van zijn tijd, met 500 miljoen Deutschemarks. Het eerste voertuig werd in juni 1997 op de Hannover Industrial Fair aan het publiek gepresenteerd en werd bekroond met de IF Transportation Design Prize en de Ecology award.

Recente projecten omvatten het ontwerp van meubilair voor Tate Modern in Londen, "Luxmaster" voor Flos, "Luxmaster" voor Flos, Folding Air-Chair en Low Air-Table voor Magis; een monografie "Everything but the Walls" uitgegeven door Lars Müller Publishers; een bankje voor de Roppongi Hills ontwikkeling in Tokio; ATM bureausysteem voor Vitra en een lijn van keukenapparatuur voor Rowenta.

Jasper Morrison Ltd., momenteel gevestigd in Londen en Parijs, heeft gewerkt en in de meeste gevallen nog steeds voor de follwoing bedrijven:
Alessi Spa, Italië; Alias Srl, Italië; Canon Camera Division, Japan; Cappellini Spa., Italië; Flos Spa, Italië; FSB GmbH, Duitsland; Magis Srl, Italië; Rosenthal AG, Duitsland; Rowenta, Frankrijk; Sony Design Centre Europe; Vitra International AG, Zwitserland; Samsung Electronics, Korea.

Website van Jaspis Morrison


Merken