• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

De Pas, D'Urbino, Lomazzi


D' Urbino und Lomazzi

De activiteiten van Donato D'Urbino en Paolo Lomazzi richten zich op architectuur, inrichting, interieurontwerp en productontwerp, in samenwerking met bekende bedrijven in Italië en overal ter wereld. Het atelier werd opgericht samen met de in 199 overleden architect Jonathan De Pas.1.

De Pas/D'Urbino/Lomazzi werden beroemd door hun meubelen van opblaasbaar plastic, ontworpen in de Pop Art stijl van de jaren 60. Naast hun opblaasbare bank uit 1967, trok vooral hun stoel "Blow" (1967) de aandacht; deze werd ontworpen door Zanotta.

Als beroepen in planningsgebieden zijn theoretische werken en culturele activiteiten gericht. D'Urbino en Lomazzi zijn vandaag de dag lid van talrijke wedstrijdjury's en geven ook les aan universiteiten zoals de Faculteit voor Design aan de Politecnico in Milaan en de IUAV in Venetië. Hun werken zijn de historische literatuur voor Italiaans design en gedocumenteerd in de belangrijkste internationale vakbladen voor architectuur en industrieel design.

Talrijke werken werden tentoongesteld in permanente designcollecties in verschillende musea in de wereld en werden ook gebruikt in wisselende exposities over Italiaans design.

Website van De Pas, D'Urbino, Lomazzi