• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Helle Damkjær


Helle Damkjær

De zoektocht naar de perfecte vorm en kleur, die ons voor altijd plezier en een hogere levenskwaliteit brengt, heeft de grafische en industriële ontwerper Helle Damkjær over de hele wereld gebracht. Door haar werk bij toonaangevende ontwerpstudio's in Milaan, Londen, Parijs, Chicago en Düsseldorf is Helle Damkjær vandaag de dag een gerenommeerde ontwerper.

"Milieubewuste harmonie" noemt Helle Damkjær haar designfilosofie, waarin eenvoudige en bijna minimalistische functionaliteit begint met mooie vormen, die meer kwaliteit in onze omgeving brengen. Met een uitzonderlijk gevoel voor vormen en kleuren, en hun effect op het welzijn van mensen, bereikt Damkjær het maximale effect met de meest bescheiden middelen.

Deze fundamentele ontwerpfilosofie komt volledig tot uiting in de nieuwe asbakken van Helle Damkjær, die voor Rosendahl worden geproduceerd. Perfect voor de smaakvolle roker, maar ook voor de niet-roker die zijn rokende gasten zich speciaal wil laten voelen. Het organisch eenvoudige ontwerp van de asbak in roestvrij staal bevat slimme rook- en geurreducerende eigenschappen. Deze zorgen voor een comfortabelere omgeving - een schonere indruk in functionaliteit, maar ook in de mooie harmonische vorm.

De onderwerpen van de mooie, ronde vormen zijn ook terug te vinden in de creatie van de Bloom bowl voor Georg Jensen. Het discrete, minimalistische ontwerp van de kom combineert nobele vormgeving met puur functionalisme. De ronde vorm en de innerlijke harmonie van deze items worden weerspiegeld in het dagelijkse leven van de mensen en vereenvoudigen het volgens Helle Damkjær.

Vandaag de dag woont Helle Damkjær in Parijs, waar ze werkt in haar eigen ontwerpstudio.


Merken