• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Karim Rashid


Karim Rashid

Karim Rashid werd geboren in 1960 in Cairo, Egypte. Hij groeide op in Engeland en Canada en voltooide zijn studie industrieel ontwerp in 1982.. Na zijn werk in de Studio van Rodolfo Bonetto in Milaan in 1984, richtte hij in 1991 zijn eigen studio op in Tokyo en verhuisde twee jaar later naar New York.

Rashid wordt beschouwd als een uitzonderlijk productieve ontwerper die in het afgelopen decennium ongeveer 100 producten per jaar heeft gemaakt; producten die miljoenen keren zijn verkocht, zoals de afvalmand Garbo Can (1996) of de Oh Chair (2000) voor Umbra. Naast product- en inrichtingsontwerp werkt Rashid ook als mode-, meubel- en lichtontwerper, maar ook als kunstenaar.
Karim Rashid werd vooral bekend door zijn retro meubels, zoals de bank Superblob voor Edra of Orgy voor Offect, met de uitstraling van de jaren zestig.

Bekende bedrijven zoals Alessi, Artemide, Cappellini, Danese, Georg Jensen, Tommy Hilfiger, Prada of Magis tellen mee voor zijn klanten. Met zijn werk won hij al talloze designprijzen, zoals de Good Design Award (USA), de Good Design Award (Japan), de Red Dot Design Award of de Design Plus Award. Zijn werken zijn bovendien vertegenwoordigd in gerenommeerde collecties van internationale musea zoals het MoMA.

Ik ben van mening dat designproducten geen valkuilen voor onze dag in dag uit mogen maken. Maar ze moeten serieus worden genomen met een blije glimlach. Ik probeer producten te ontwikkelen die ontspannen zijn. Ze moeten plezierig zijn en onze taken gemakkelijker maken, terwijl ze tegelijkertijd ons engagement en ons esthetisch niveau verhogen. Ons dagelijks leven wordt verrijkt door de ervaring van schoonheid, comfort, luxe, functionaliteit en functionaliteit die naadloos op elkaar aansluiten.

Website van Karim Rashid


Merken