• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Paul McCobb


Amerikaans ontwerp uit de jaren 50 en 60

Paul McCobb (1917-1969) wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in het Amerikaanse meubelontwerp van de jaren vijftig en zestig. Om ontwerper te worden, verhuisde hij van Boston naar New York en maakte daar naam in de scene. Hij ontwierp meubels, accessoires en textiel en werkte ook als interieurarchitect.

Zijn ontwerpbenadering kenmerkt zich door eenvoudige vormen zonder ornamenten. Onder invloed van de New England stijl en geïnspireerd door Shaker Design, combineert Paul McCobb heldere lijnen met sculpturale elementen. Een bijzondere helderheid en een zekere lichtheid kenmerken zijn ontwerpen, die volgens traditioneel vakmanschap worden vervaardigd. Voor zijn objecten gebruikte hij robuuste maar betaalbare materialen zoals massief hout, ijzer en duurzame bekleding, wat een lange levensduur garandeerde.

Zijn meubels en accessoires hebben tot op de dag van vandaag niets van hun charme verloren en keren nu geleidelijk aan terug in het huis door middel van nieuwe edities, zoals de Planner salontafel van Fritz Hansen.

Website van Paul McCobb


Merken