• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Richard Schultz


Richard Schultz

Na zijn studies aan de Iowa State University en het Illinois Institute of Technology in Chicago, sloot Richard Schultz zich in 1951 aan bij de Knoll Associates om samen te werken met Harry Bertoia. Naast zijn werk voor Knoll ontwierp hij een kantoor voor Stow / Davis. Later doceerde hij Basic Design aan het Philadelphia College of Art. Zijn beeld trok veel aandacht in het New Yorker Museum of Modern Art en kreeg zelfs een eigen expositieruimte.

De draaistoelen van Bertoia behoren onder andere tot zijn bekendste projecten, omdat ze een beslissende rol hebben gespeeld in het productieproces ervan. De Petal Collection, die de Diamond Chair vergezelde, was ook van hem. Volgens een petitie van Florence Knoll ontwierp hij een collectie meubelen die de natuur weerstaan. Het resultaat was de "Leisure Collection" (vandaag de dag de collectie 1966), die meteen een klassieker werd.

Richard Schultz begon zijn eigen meubelproductie met een indrukwekkende serie buitenmeubelen waaronder de Topiary, de Swell en de Mateo, samen met zijn zoon Peter. 20 jaar later, binnen, kwam hij nog een keer terug naar Knoll. Richard Schultz en Knoll bieden samen onmiskenbaar moderne meubels aan.

Website van Richard Schultz


Merken