• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Marianne Brandt


Marianne Brandt

Marianne Brandt werd in 1893. In Chemnitz geboren. Zij is vooral geslaagd als metaalontwerper, maar werkte ook als beeldhouwer en schilder.

Na haar studie aan de Groothertogelijke Saksische Hogeschool voor Toegepaste Kunsten in Weimar woonde Marianne Brandt met haar man Erik Brandt een hele tijd in Noorwegen, voordat ze van 1923 tot 1929. Jaar in het Bauhaus in Weimar naar het Bauhaus ging, bezocht ze de klas van Albers en Moholy, klassen van Klee en Kandinsky en werd ze opgeleid in de metaalwerkplaats.

Na de verhuizing van het Bauhaus naar Dessau en een korte standplaats in Parijs werd Marianne Brandt commissaris van de metaalwerkplaats van het Bauhaus 1928/29 - nog steeds student. In 1929 studeerde ze af in het Bauhaus.

Marianne Brandt was tot 1923. Jaar manager van de ontwerpafdeling van een metaalfabriek in Gotha. Zij was tot 1948 werkloos en concentreerde zich in die tijd op kunst. Aan het einde van de oorlog werkte ze als docente aan de Hogeschool voor Toegepaste Kunsten in Dresden en van 1951 tot 1951 werkte ze voor het instituut voor Industriële Vormgeving in Berlijn.4. Marianne Brandt ging in 1954 terug naar Chemnitz en werkte daar als vrij kunstenaar. Zij kwam in 1983 voorbij in Kirchberg/Saxony.

Marianne Brandt werd beschouwd als een van de grootste talenten van de metaalwerkplaats van het Bauhaus. Veel van haar beroemde ontwerpen ontstonden in haar studietijd: waaronder lampen, asbakken en theepotten die vandaag de dag in het Museum of Modern Art in New York te zien zijn en deels nog steeds worden geproduceerd.

Website van Marianne Brandt


Merken