• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Studio Scholten & Baijings


Scholten & Baijings Studio

De Scholten & Baijings Studio for Design is opgericht door de ontwerpers Stefan Scholten en Carole Baijings in het jaar 2000 in Amsterdam. Inmiddels is het ontwerpersduo een inherent onderdeel van het Nederlandse design en overtuigt het met nieuwe basisbenaderingen.

Stefan Scholten, geboren in 1972, studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven, Nederland. Carole Baijings, geboren in 1973, is een autodidact op het gebied van design.

Scholten & Baijings realiseerde aanvankelijk verschillende projecten waarbij ze de grenzen tussen autonome en reeds bestaande vormen over de hele linie benadrukten. Delen van hun werken zijn te zien in de collecties van het Centraal Museum Utrecht, Stedelijk Museum Amsterdam en Nederlands Textielmuseum Tilburg. Maar ook steeds meer ontwerpen voor binnenruimtes staan centraal. Dit blijkt onder andere uit werken voor Van Esch, Gelderland of het Deense label Hay Design.

De ontwerpbenadering van Scholten & Baijings wordt normaal gesproken met de hand gemaakt. Traditionele vormen worden gecombineerd met expressieve en creatieve vormen en patronen. De ontwerpers gebruiken roosters, lichteffecten, kleuren, transparantie en gelaagde patronen voor hun creaties. Maar de patronen blijven altijd minimalistisch en worden gecombineerd met gedeeltelijk gewaagde kleurmengsels. De kleuren of grafische ontwerpen variëren daarom van zachte pasteltinten tot heldere en bliksemkleuren.

Website van Studio Scholten & Baijings


Merken