• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Arik Levy


Arik Levy

Kunstenaar, technicus, fotograaf, ontwerper, filmmaker - de talenten van Arik Levy zijn talrijk en gevarieerd. Het belangrijkste voor hem is dat zijn producten de emoties van mensen oproepen.

Talrijke werken van Arik Levy zijn wereldwijd te bewonderen in musea. De ontwerper, die nu in Frankrijk woont, is vooral bekend om zijn sculpturen: van groot tot klein, Levy heeft vele unieke stukken gemaakt. Levy's installaties zijn ook internationaal bekend en je kunt niet vergeten dat de kunstenaar ook producten ontwerpt.

Arik Levy werd geboren in 1963 in Tel Aviv. Na een studie in Zwitserland verhuisde de in Israël geboren ontwerper naar Frankrijk, waar hij nu samen met Pippo Lionni de studio "L Design" in Parijs exploiteert. "Het leven is een systeem van tekens en symbolen", zegt Levy, "waar niets is wat het aanvankelijk lijkt".

Arik Levy ontwerpt zijn mode-, kunst-, grafische- en designproducten op basis van dit uitgangspunt. Het werk van de in Israël geboren kunstenaar is net zo divers als het aantal plaatsen waar Levy is tentoongesteld en de lijst van bedrijven waarvoor hij heeft gewerkt: Vitra, Ligne-Roset, Baleri Italia, Issey Miyake, Zanotta, Swedese en Ruckstuhl zijn te vinden in Levy's CV.

Website van Arik Levy


Merken