• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Marco Ferreri


Marco Ferreri

Marco Ferreri, geboren op 26 februari 1958 in Imperia, voltooide zijn studie architectuur in 1981 aan de Politecnico van Milaan, de stad waar hij woont en waar hij sinds 198 zijn ontwerpstudio had.4.

Zijn werkspectrum is gediversifieerd en strekt zich uit van industrieel ontwerp, over grafisch ontwerp tot architectuur en het installeren van vaardigheden.

Veel van zijn objecten zijn belangrijke designcollecties die over de hele wereld te zien zijn, zoals in het New Yorker Museum of Modern Art, de collectie van het Museum of Israel in Jeruzalem of de Collection du Fond National d'Art Contemporain van Parijs.

Zijn werk ontving vele beroemde prijzen: zijn "Less" stoel, geproduceerd door Nemo en "Libroletto" (ontworpen met Bruno Munari), wurden für den Compasso d'Oro vorgeschlagen, sein Besen "Titi" gewann den Design Plus Award 2000 en sein "Foglia" Stuhl, von Novecentoundici wurde für den red dot Award 2002 ausgewählt.

Marco Ferreri is lid van de Ordine Architetti Milano, A.D.I. en WFB / Bureau of European Designers Association. Hij doceert aan verschillende Italiaanse en internationale universiteiten en stelde hij tentoon op de vierde internationale tentoonstelling voor architecten in Venetië en de eerste architectuur-biënnale in Beijing in 2004.

Website van Marco Ferreri


Merken