• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Radice Orlandini Ontwerpstudio


Radice Orlandini Ontwerpstudio

De Italiaanse ontwerpers Andrea Radice en Folco Orlandini hebben de studio Radice Orlandini opgericht. Beiden studeerden aan de Politecnico di Milano, waarbij Andrea Radice afstudeerde in Industrieel Ontwerp en Folco Orlandini in Architectuur.

Andrea Radice werkte na zijn afstuderen aan designprojecten voor bedrijven als Nikon, Fiat en BMW. Folco Orlandini begon zijn carrière met het ontwikkelen van een concept car in het Alfa Romeo design center in Arese.

Zij werken samen aan talrijke projecten en voor internationale bedrijven sinds 2008.

De ontwerpen van de Radice Orlandini designstudio kenmerken zich door de combinatie van functionaliteit en ergonomie met een vleugje ironie. Uit deze aanpak komen producten voort die het publiek en eenvoudige grenzen overschrijden en subtiel uit deze aanpak naar voren komen. Het uitzonderlijke werk van beide ontwerpers is al meerdere malen bekroond: ze ontvingen de Young&Design Award in 2010 voor hun Phantom Chair, de Chicago Athanaeum Good Design Award voor hun Infinity Drop Chair in 2011 en de Chicago Athanaeum Good Design Award voor hun Domitalia Buochon Chair in 201.3.

Website van Radice Orlandini Ontwerpstudio


Merken