• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Marc Nieuwson


Marc Nieuwson

Marc Newson werd geboren in 1962 in Sydney, Australië. Na zijn studie beeldhouwkunst en sieraden aan het College of the Arts in Sydney verhuisde hij naar Tokio. Daar ontwierp hij tot 1991 objecten zoals de Orgone Lounge, Black Hole Table en Felt Chair voor de Japanse ontwerper Teruo Kurosaki, producten die hem zowel in Azië als in Europa beroemd maakten.

In 1991 richtte hij in Parijs zijn eigen studio op onder de naam Pod, die in 1994 fuseerde met de Zwitserse horlogemaker Ike om "Ikepod" te maken. Naast horloges ontwierp Newson er ook limited edition aluminium meubilair, waaronder de Event Horizon Table en Orgone Chair.

Vooral in de jaren negentig is Marc Newson uitgegroeid tot een invloedrijke, erkende ontwerper. Hij werd internationaal bekend, niet in de laatste plaats door zijn werk voor naamloze fabrikanten als Cappelini, Flos en Moroso. Hij ontwierp ook een aantal restaurantinterieurs (o.a. Coast in Londen, Manchester's Mash & Air, Osman in Keulen, Canteen in Manhattan) en bedrijven (Pod Bar in Tokyo, Crocodile Boutique in Hong Kong) en voor de Syn geluidsstudio in Tokyo, om er maar een paar te noemen.

In 1997 ging de kosmopolitische ontwerper naar Londen, waar hij samen met Benjamin DeHaan het bedrijf Marc Newson Ltd oprichtte. Sindsdien heeft hij succesvolle objecten ontworpen zoals glaswerk voor Iittala, keuken- en badkameraccessoires voor Alessi en meubels voor Magis.

De breedte van de door Newson ontworpen producten strekt zich uit van fietsen (MN01 voor Biomega) tot mobiele telefoons (voor de Japanse KDDI), het interieurontwerp van de Falcon 900B privéjet en het Australische Olympische teamuniform in 2004. Net zo divers als de namen van de fabrikanten voor wie Newson heeft gewerkt. Naast de reeds genoemde designfabrikanten Alessi, Flos, Iittala en Magis, tellen ook kledingbedrijven als Nike en G-Star en autofabrikant Ford tot zijn klantenkring.

Het ontwerp van de inheemse Australiër is moeilijk in een bepaalde stijl in te delen, omdat het biomorfe en futuristische kenmerken heeft. De ontwerpen van Newson spelen met de fantasieën en gevoelens van de consument en brengen de visies van het verleden in de objecten van het heden.

Veel objecten ontworpen door Newson zijn te vinden in de beroemde designmusea van Parijs, New York, Londen en Duitsland.

Website van Marc Nieuwson


Merken