• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Nanna Ditzel


Nanna Ditzel

Wereldberoemd ontwerp met meer dan 70 jaar

Nanna Ditzel (1923-2005) was een Deense vertegenwoordiger van het postmodernisme die in de jaren '90 bekend werd door haar opstandige ontwerpen. Ditzel was toen al ruim 70 jaar oud. In haar ontwerpen ging vaak een subjectief probleem vooraf aan haar ontwerpen die ze probeerde op te lossen. Toch slaagde ze er steeds weer in om haar persoonlijke visioenen en dromen om te zetten in functionele en bruikbare objecten.

Ditzel was gefascineerd door nieuwe materialen en innovatieve productieprocessen. Ze produceerde meubels, sieraden, tafelgerei en textiel van materialen als glasvezel, wattuur en schuimrubber voordat iedereen het had gedaan en ze is de uitvinder van de wereldberoemde stof "Hallingdal" voor de Deense fabrikant Kvadrat. Voor Fredericia creëerde ze in de jaren '90 een stoelenserie, die tot op de dag van vandaag onovertroffen is. Stoelen hebben een grote rol gespeeld voor Ditzel. Voor Ditzel leken de meeste stoelen op een steiger met krukken waarop je meer of minder comfortabel kunt zitten. Voor haar was het bij het ontwerpen van een stoel erg belangrijk om er zeker van te zijn wie er later op zou gaan zitten. Stoel en gebruiker nemen een belangrijke link, die niet te onderschatten is.

Vandaag de dag is Ditzel een van de bekendste ontwerpers uit Denemarken, die in haar leven vele prijzen heeft gewonnen. Haar passie voor design vergezelde haar haar hele leven en maakte haar met meer dan zeventig jaar een rolmodel voor jonge ontwerpers over de hele wereld. Op deze leeftijd zitten andere mensen in een fauteuil, genieten van hun pensioen en niet één keer nadenken over het opheffen van een vinger.

Website van Nanna Ditzel


Merken