• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Hans Thyge Raunkjær


Hans Thyge Raunkjær

Hans Thyge Raunkjær werd geboren in 1957.. Hij richtte in 1991. Het Design Studio RKDO (Raunkjær Kjærgaard Design Office) op. Hij werkte onder andere in Milaan, schreef het boek "Chairs on the Run" en ontving al verschillende internationale designprijzen.

Samen met Karen Kjærgaard richtte hij in 198 jaar het ontwerpbureau RKDO (Raunkjær Kjærgaard Design Office) op.9.

Hans Thyge Raunkjær organiseerde talrijke internationale tentoonstellingen. Zijn eigen werk was een ontroerende expositie van 1997 - 1999 in heel Europa. Ook Hans Thyge Raunkjær was de schrijver van verschillende publicaties, waaronder zijn boek "Chairs on the Run" (2005).

Hans Thyge Raunkjær heeft al vele internationale prijzen voor zijn werk ontvangen, waaronder de Danish Furniture Award 2005 voor zijn levenswerk voor de Deense designmeubelindustrie.

Naast Eva Trio, Modo of Saniscan, Hans Thyge Raunkjær werkte voor vele andere fabrikanten, hij ontwierp producten zoals lampen, badkamerinrichting of meubels voor hen. Voor Skagerak Denemarken ontwierp hij ook de Ocean-Serie, een maritieme aantrekkelijke collectie binnen- en buitenmeubelen, over wat hij zegt:

"Veel van de klassieke Skagerak Denmark meubelserie uit hout geven de zee en de boten aan en dat is niet anders bij Ocean. Maar men zou kunnen zeggen: terwijl dit kleine meubilair doet denken aan een exclusieve cover, zendt de nieuwe serie signalen uit in een hoge mate van snelle raceboten".

Website van Hans Thyge Raunkjær