• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Frederic Gooris


Frederic Gooris

Frederic Gooris is een industrieel ontwerper uit België, die vandaag de dag in Hong Kong woont en werkt. Na zijn stage in Italië is Gooris vandaag de dag onafhankelijk en ontwikkelt hij zijn portfolio voortdurend.

Frederic Gooris werd geboren in 1974 in België en voltooide zijn school aan het Hogeschol Antwerpen in 1998. Een jaar later verhuisde hij naar Milaan om zijn master-graduatie te maken aan de gerenommeerde Domus Academie. Tijdens zijn jarenlange werk voor Philippe Starck en Stefano Giobannoni ontwierp Gooris projecten op veel verschillende gebieden: Nissan, Lavazza en Siemens zijn slechts enkele bekende namen waar de Belg in die tijd voor werkte.

Gooris richtte in 2004 zijn eigen ontwerpstudio op in Milaan, om op eigen kracht verder te werken. Enkele van zijn klanten zijn Alessi, Ferrero, Levis en nog veel meer. Gooris was mede-oprichter van het bedrijf Bombol, dat designgerichte babymeubelen produceert. Frederic Gooris verhuisde uiteindelijk naar Hong Kong en richtte een tweede studio op. Deze stap had als doel om vanaf dat moment niet alleen concept en industrieel ontwerp aan te bieden, maar ook om complete producten op aanvraag te creëren.

Website van Frederic Gooris


Merken