• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Oiva Toikka


Ontwerp Professor Oiva Toikka

Design Professor Oiva Toikka: een van de grootste namen in Fins glasdesign

Voor zijn fantasierijke, rijke en gedurfde glaskunst heeft professor Oiva Toikka talrijke onderscheidingen gekregen, waaronder de Lunning Prijs, de Pro-Finlandia Medaille, de World Glass Now 85 prijs, de Kaj Frank Design Prijs en de Prince Eugene Medaille.

Waarschijnlijk zijn Toikka's bekendste werken verzameld in Iittala's Bird Collection. Sinds 1973 ontwikkelt Oiva Toikka elk jaar een nieuw object voor de vogelcollectie in samenwerking met de glasblazers van de Nuutajärvi Glasfabriek. Tot nu toe zijn er meer dan 300 stuks gemaakt. De huidige collectie omvat nog steeds 43 verschillende vogelsoorten.

Ter ere van de beroemde ontwerper voert Iittala sinds 2021 een andere collectie van Oiva Toikka. Onder de naam "The Curious mind of Oiva Toikka" zijn er talrijke producten die gebaseerd zijn op de originele schetsen en ontwerpen die Toikka maakte tijdens zijn tijd in de Iittala glasfabriek en die tot dan ongezien bleven.


 

Oiva Toikka

Oiva Toikka (1931-2019) is een van de belangrijkste namen in Fins glasdesign. Ter ere van de beroemde ontwerper introduceert Iittala sinds 2021 weer een collectie glaswerk onder de naam "The Curious mind of Oiva Toikka " een andere verzameling van Oiva Toikka .

Merken