• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Philippe Starck


Philippe Starck

"Ik ben een populaire ontwerper, de huizen van mensen zijn mijn museum.

Daar vind je mijn tandenborstels, mijn stoelen, waarom zou ik ze in een museum tonen? Philippe Starck is een van de bekendste ontwerpers van onze tijd.

Er is waarschijnlijk geen plaats waar je een van zijn objecten niet kunt tegenkomen. Naast zijn talloze producten komt Philippe Starck als persoon vaak onder de aandacht van het publiek. De democratische ontwerpen van de sterontwerper zijn net zo provocerend, maatschappijkritisch en zelfkritisch als zijn uitspraken en boodschappen.

De Popster onder de ontwerpers

Al snel na zijn studie aan het einde van de jaren '60 veroorzaakte hij de aandacht met een reeks opgeblazen objecten. Daarna werkte hij twee jaar als art director voor modeontwerper Pierre Cardin en deed hij ervaring op met zijn eerste interieurprojecten voor bars, disco's en nachtclubs.

Aan het einde van de jaren 70 creëerde Starck zijn eerste meubelontwerpen, zoals de Mac Gee-plank (1979), die vandaag de dag nog steeds door het Italiaanse bedrijf Cerruti Italia wordt geproduceerd. Philippe Starck verwierf begin jaren '80 een zeer prominente naam toen hij het interieurontwerp van het Elysée Palace in Parijs overnam voor de Franse president Mitterrand. In 1984 werkte hij aan de inrichting van het prestigieuze Café Costes in Parijs en creëerde hij de beroemde Costes caféstoel met drie poten, vandaag de dag geproduceerd door Driade.

Caféhaus-Stuhl Costes Andere merkfabrikanten breidden al snel hun assortiment uit met originele ontwerpen van Philippe Starck: tandenborstels, pasta en motorfietsen - Starck ontwierp een aantal producten voor verschillende gebieden van het leven. Aan het einde van de jaren '80 en begin jaren '90 creëerde Starck echte designiconen, waaronder de Juicy Salif citroenpers en de "Joe Cactus" asbak (beide 1990) voor Alessi, de Ará tafellamp voor Flos (1988) en de Lord Yo stoel voor Driade (1994).Niet in de laatste plaats door de manier waarop hij de aandacht op zichzelf en zijn producten vestigde, maar wie Philippe Starck ervan beschuldigt dat hij in zijn werk geen reflectie heeft, doet hem onrecht aan.

De waarden in de ontwerpen
Philippe Starck mit Ara Leuchtenvan Philippe Starck's Designs De verscheidenheid van zijn objecten kan worden beoordeeld in termen van hun idealistische en emotionele waarden en met inachtneming van economische aspecten. De catalogi voor "Good Goods" of manifest voor "Democratic Design", beide door hem gemaakt, streefden de doelstellingen na van het verhogen van de kwaliteit van de producten, het verlagen van hun prijs en het veranderen van de manier waarop ze werden verkocht, zodat het ontwerp toegankelijk werd voor iedereen.Immateriële parameters zoals geslacht, sensualiteit en symboliek spelen een even belangrijke rol in het ontwerp van Starck als de prijs en productievoorwaarden van zijn ontwerpen - hij was blij om zijn plastic stoel Louis Ghost, die hij in 2002 voor Kartell ontwierp, "een soort post-Freudiaanse Bauhaus-stoel" te noemen.Ero-sPhilippe Starck wordt inderdaad beschouwd als een "enfant terrible" op het gebied van design, hoewel het aantal onderscheidingen en prijzen, de aanwezigheid van zijn objecten in de collecties van grote internationale musea en niet in de laatste plaats de enorme verkoopcijfers van zijn producten Starck tot een van de belangrijkste ontwerpers van het hedendaagse tijdperk maken.Vandaag de dag richt Starck zich op eerlijk en duurzaam design dat veel en vooral met weinig moeite bereikt."Totdat de computer zegt: tot hier en niet verder, anders valt het product uit elkaar, anders valt het product uit elkaar, dat ziet er alleen maar mooi uit, dat doen we niet". Ondanks enkele flirten met het einde van zijn carrière heeft Starck zijn werk nog niet opgegeven, integendeel, hij is momenteel bezig met de planning van het interieur van een Virgin Galactic ruimteschip dat binnenkort gebruikt zal worden om toeristen de ruimte in te voeren.

Website van Philippe Starck


Merken