LindDNA

LindDNA is een Deens bedrijf gevestigd in Aarhus dat woonaccessoires en meubels van Deens hout en gerecycled leer produceert. Zo ontstaan eenvoudige en sensuele ontwerpen.

Ontdek LindDNA

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van LindDNA

LindDNA - Deens ontwerp en gerecycled leer

LindDNA is een Deens bedrijf gevestigd in Aarhus dat woonaccessoires en meubels van Deens hout en gerecycled leer produceert. Lind DNA werd in 2013. Opgericht door de zussen Bine en Mie Lind. Samen met haar vader Preben Lind ontwikkelden zij op een avond aan de eettafel het idee om gerecyclede lederen design producten te maken. Preben Lind is ook degene die het bedrijf met meer dan 1000 producten succesvol leidt.

Het leer dat bij LindDNA wordt gebruikt, is afkomstig van lederen restjes van de productie van tassen, schoenen en andere kledingstukken. Het leer is een milieuvriendelijk alternatief voor conventioneel leer en heeft minder grondstoffen nodig. Dankzij zijn 20% rubbergehalte is het gerecyclede LindDNA-leder bijzonder robuust, water- en vuilafstotend en dus gemakkelijk te reinigen.

Deens hout en duurzaamheid

De ruige Scandinavische bossen, met name de Deense eik, zijn een terugkerend thema in de ontwerpen van LindDNA. Eikenhout is een robuust en hard hout dat de ontwerpen stevig en duurzaam maakt. Duurzaamheid is erg belangrijk voor LindDNA en staat voorop in elk ontwerp.

Hetzelfde geldt voor wol of andere materialen. Ze komen allemaal uit Denemarken en worden met grote zorg verwerkt in lokale werkplaatsen. Elke stap wordt op zijn best met de hand uitgevoerd. Hoewel dit langer duurt, kan elk stuk uniek zijn en een eigen verhaal ontwikkelen in het creatieve proces. Het label "Made in Denmark" is geen bedrijfsstrategie bij LindDNA maar een levenshouding.

Website van LindDNA