• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

LindDNA

LindDNA produceert woonaccessoires en meubels van Deens hout en gerecycled leer. Dit resulteert in uitstekende ontwerpen die tegelijkertijd eenvoudig en sensueel zijn.

Deens design met een eigen signatuur

Het Scandinavische label LindDNA maakt unieke ontwerpen van Deens hout en gerecycled leer die in het geheugen blijven hangen.


Ontdek alle collecties en series van LindDNA

LindDNA - Deens design en gerecycled leer

LindDNA is een Deens bedrijf uit Aarhus dat woonaccessoires en meubels maakt van Deens hout en gerecycled leer. Het merk wordt gesteund door hoofdontwerper, eigenaar en oprichter van het bedrijf Preben Lind. De bedrijfswaarden omvatten esthetische functionaliteit, Deense productie en goed vakmanschap met duurzaamheid als belangrijk element.

Het leer dat bij LindDNA wordt gebruikt is afkomstig van restjes leer die overblijven bij de productie van tassen, schoenen en andere kledingstukken. Het leer wordt in kleine stukjes gesneden en vervolgens weer samengevoegd met natuurrubber. Het is een milieuvriendelijk en grondstofbesparend alternatief voor conventioneel leer. Dankzij het rubbergehalte van 20% is het gerecyclede LindDNA-leer bijzonder robuust, water- en vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen.

Deens hout en duurzaamheid

De ruige Scandinavische bossen, met name de Deense eik, zijn een terugkerend thema in de ontwerpen van LindDNA. Eiken is een robuust en hard hout dat de ontwerpen sterk en duurzaam maakt. Duurzaamheid is erg belangrijk voor LindDNA en komt bij elk ontwerp op de eerste plaats.

Hetzelfde geldt voor wol of andere materialen. Ze komen allemaal uit Denemarken en worden met de grootste zorg verwerkt in lokale werkplaatsen. In het beste geval wordt elke stap met de hand gedaan. Dit duurt langer, maar maakt elk stuk uniek en ontwikkelt zijn eigen verhaal in het creatieve proces. Bij LindDNA is het label "Made in Denmark" geen bedrijfsstrategie maar een manier van leven.

Website van LindDNA


De belangrijkste ontwerpers