• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

LindDNA

LindDNA produceert woonaccessoires en meubels van Deens hout en gerecycled leer. Dit resulteert in uitmuntende ontwerpen die tegelijkertijd eenvoudig en sensueel zijn.

Deens design met een eigen signatuur

Het Scandinavische label LindDNA creëert unieke ontwerpen van Deens hout en gerecycled leer die in het geheugen blijven hangen.

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van LindDNA

LindDNA - Deens design en gerecycled leer

LindDNA is een Deens bedrijf uit Aarhus dat woonaccessoires en meubelen maakt van Deens hout en gerecycleerd leer. Achter het merk staat de hoofdontwerper en oprichter van het bedrijf, Preben Lind. De waarden van het bedrijf zijn esthetische functionaliteit, Deense productie en goed vakmanschap met duurzaamheid als kernelement.

Het leer dat bij LindDNA wordt gebruikt, is afkomstig van leerresten die overblijven bij de productie van tassen, schoenen en andere kledingstukken. Het leder, dat in kleine stukjes wordt gesneden en vervolgens opnieuw wordt samengevoegd met natuurlijk rubber, is een milieuvriendelijk en grondstofbesparend alternatief voor conventioneel leder. Dankzij het rubbergehalte van 20% is het gerecyclede LindDNA-leder bijzonder robuust, water- en vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen.

Deens hout en duurzaamheid

De ruige Scandinavische bossen, vooral de Deense eik, zijn een terugkerend thema in de ontwerpen van LindDNA. Eiken is een robuust en hard hout dat de ontwerpen sterk en duurzaam maakt. Duurzaamheid is erg belangrijk voor LindDNA en komt op de eerste plaats bij elk ontwerp.

Het is hetzelfde met de wol of andere materialen. Ze komen allemaal uit Denemarken en worden met de grootste zorg verwerkt in plaatselijke werkplaatsen. In het beste geval wordt elke stap met de hand gedaan. Dit duurt langer, maar maakt elk stuk uniek en ontwikkelt zijn eigen verhaal in het creatieve proces. Bij LindDNA is het label "Made in Denmark" geen bedrijfsstrategie maar een manier van leven.

Website van LindDNA


De belangrijkste ontwerpers