• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Leif Jørgensen


Leif Jørgensen

De getrainde architect Leif Jørgensen is vooral bekend om zijn werk aan de inrichting van de Dieselwinkels in Scandinavië. Daarnaast heeft hij een reputatie opgebouwd als interieurontwerper. Vandaag de dag werkt hij grotendeels voor het Deense designbedrijf Hay, voor wie hij de basismeubelserie Loop Stand en meer heeft ontworpen en ontwikkeld.

Jørgensen's wortels liggen in de architectuur en dat is vooral zichtbaar als je kijkt naar hoe zijn werken precies ruimtelijk gepland zijn. Hij is ook bijzonder succesvol als co-partner van het tekenbureau BS Architecten, dat in een oogopslag te zien is aan het groeiende aantal medewerkers: van 2 naar 15 binnen vier jaar.

Een van Jørgensen's absolute klassiekers is het Loop bed, dat eind jaren 80 is ontstaan en is ontworpen voor het Kopenhagense designbedrijf LLLP. Vandaag de dag maakt het deel uit van de Hay-collectie en heeft het na 20 jaar niets van zijn esthetiek verloren - gewoon tijdloos. Een attribuut dat van toepassing is op veel van Jørgensen's ontwerpen.