• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Harry & Camila


Harry & Camila

De Harry & Camila studio, opgericht in 1988, staat bekend om zijn mysterieuze objecten die beschouwd worden als voorbeelden van levendig design van de 21ste eeuw. Hun futuristische vormen doen denken aan hoge snelheden en Harry &Camila geeft toe dat hun ideeën geïnspireerd waren op vliegshows, vliegtuigvleugels, ruimtevaart en ruimteschepen.

De daaruit voortvloeiende ontwerpbenadering concentreert zich op het experimenteren met topologieën en materialen. Harry is een Nederlandse industrieel ontwerper met een diploma van de Design Academy Eindhoven. Hoewel Camila een Chileens staatsburger is, is ze geboren in Cuba en getogen in Mexico. Ze studeerde af in modeontwerp aan het Instituto Marangoni in Milaan. Sinds 2002 heeft ze haar eigen ontwerpstudio in Barcelona, hoewel de twee nog steeds veel werk doen in Italië.

Haar studio heeft een gezonde mix van de Nederlandse vrije geest en Latijns-Amerikaanse sensualiteit, wat tot uiting komt in haar werk. Naast haar ontwerpen voor vele naammerkfabrikanten geven ze beiden les aan de Domus Academy in Milaan en aan het Istituto Europeo di Design in Barcelona.


Merken