• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Tobias Grau


Tobias Grau - Ontwerper

Tobias Grau werd geboren in Hamburg in 1957.

Na zijn studie bedrijfsmanagement in München ging Tobias Grau in 1983 naar New York, waar hij de Parson School of Design volgde, gevolgd door een stage op de ontwikkelingsafdeling van Knoll International in Pennsylvania.

In 1984 begon Grau als freelance ontwerper in Hamburg met interieurprojecten voor onder andere kantoren, agentschappen, kleine bedrijven en modebedrijven. Deze interieurs omvatten ook zijn eigen ontwerpen voor lampen en meubels, die in samenwerking met speciale werkplaatsen werden gerealiseerd. Uit dit werk ontwikkelde Tobias Grau zijn eerste lampencollectie, die onder zijn eigen naam op de meubelbeurs van Keulen in 1987. Werd gelanceerd. Sindsdien ligt de focus van zijn werk op de ontwikkeling van nieuwe lampen en verlichtingssystemen en het ontwerpen van de catalogi, winkels en beursstands van zijn merk.

Naast lampen voor thuis begon hij een toenemend aantal lampen te ontwerpen voor commerciële projecten, met name kantoorverlichting. De eerste van deze lampen werden gelanceerd in 2002. De GO XT-lijn werd in 200 stuks aan de collectie toegevoegd.6.

De bekendste lampen in de Tobias Grau-collectie zijn Tai, Bill, George, Soon, Oh China. De lampen hebben talrijke designprijzen gewonnen, waaronder de Baden-Württemberg International Design Award in goud, de Baden-Württemberg International Design Award in zilver, de Red Dot Design Award "best of the best", de iF Product Design Award in goud, de iF Product Design Award in zilver en de Design Award van de Bondsrepubliek Duitsland in goud.

Tobias Grau's nieuwste ontwerpen zijn het schakelaarprogramma XT PLUG&DIM, lampen met LED- en spaarlampen voor de technische en thuisomgeving en een nieuw schaduwlampprogramma.

Tobias Grau concentreert zich meer en meer op interieurarchitectuur, dit betekent dat het ontwerp van holistische kantoorconcepten - van het ruimteprogramma over tapijten en meubels tot en met het licht. Een van de projecten was de inrichting en verlichting van het Astratum in Hamburg met 18 verdiepingen.

Uit dat werk is het meubel- en tapijtprogramma Tafel en Tapijt TG1 voortgekomen.

Website van Tobias Grau


Merken