• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Annika Rimala


Annika Rimala

Annika Maria Rimala is een Finse textielontwerpster, die internationaal bekend is geworden met haar Tasaraita patroon dat ze maakte voor de fabrikant Marimekko.

Na haar studie grafische vormgeving aan de Universiteit van Helsinki begon Rimala te werken voor Marimekko. In die jaren van 1960 tot 1982 werkte Rimala voor de traditionele fabrikant en als hoofdontwerper voor de modeafdeling een groot deel ervan. In die tijd groeide het publieke imago van de Finse ontwerpster, want zij ontwierp toen haar bekendste patronen.

De typische producten van Annika Rimala zijn de vrolijke patronen en levendige kleuren die haar internationale erkenning boden nadat ze haar carrière was begonnen. In grote tijdschriften als Vogue, Harper's Bazaar en Elle was ze al lang te gast.

Annika Rimala's grootste verdienste was dat ze met haar creaties de conventies van die tijd negeerde door middel van het betaalbaar maken van patronen en kleuren voor iedereen, door met haar textiel de grenzen tussen mannen en vrouwen, maten en leeftijden te verwijderen. Daarom werd de Finse ontwerper in 1997 geëerd met de "Suomen puolesta", de grootste medaille van het Finse landgoed, dat ook bekend staat als "Pro Finlandia" medaille.


Merken