• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alexander Girard


Alexander Girard - Ontwerper

Alexander Girard werd geboren in 1907 in New York City. Hij werd beschouwd als een van de meest invloedrijke figuren in het Amerikaanse design tijdens de naoorlogse periode, naast George Nelson en Charles en Ray Eames met wie hij goede vrienden was.

De focus van zijn veelzijdige werk lag op textielontwerp: als leider van de textielafdeling van de "Hermann Miller Company" ontwierp Girard talrijke stoffen die zijn enthousiasme voor levendige kleuren en patronen weerspiegelden. Hij gaf de voorkeur aan abstracte en geometrische vormen, die hij in veel en de meeste kleurenconstellaties ontwierp.

Zijn meubels blijven tijdloos en veel ervan zijn nog steeds verkrijgbaar. Girard, die oorspronkelijk architectuur studeerde, werkte naast zijn carrière vaak als meubel, grafiek, expositie en interieurarchitect.

Hij verzamelde fanatiek textiel uit alle landen waar hij naartoe reisde en gebruikte het als inspiratiebron. In het laatste jaar van zijn leven, 1993, gaf hij ze allemaal aan de Vitra-collectie, samen met zijn atelier (honderden tekeningen, prototypes en patronen).