• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Giuseppe Maurizio Scutellà


Ontwerper Giuseppe Maurizio Scutellà

Guiseppe Maurizio Scutellà werd in 1962. In Alcamo (Trapani) geboren. Het jaar daarop verhuisde het gezin naar Lumezzane (Brescia), een winkelrijke industriemetropool in Lombardije. Daar ging hij ook naar school en behaalde hij in 1981. Jaar een diploma in industriële mechanica. Hij werkte twaalf jaar lang als projectontwerper voor spuitgieten en kunststofverwerking, het ontwerpen van systemen en modellen voor hoogtechnologische bedrijven (Kawasaki, Ducati Bonfiglioli, Sylber, metaalbewerking, Gaggia, Mercedes, Fini, Prisma, Tronconi, Artemide). Zijn samenwerking als ontwerper met gerenommeerde lokale bedrijven begon op hetzelfde moment. Hij werkt als lichtontwerper, als toonaangevend ontwerper voor Marci&Co (ontwerpafdeling van Elettroplastica S.p.A.), een succesvol bedrijf in huishoudelijke sectoren, naast zijn werk als freelance ontwerper. Daarnaast werkt hij voor Mepra SpA en Pandora Design als ontwerper voor high tech huishoudapparaten uit roestvrij staal en kunststof en werkt hij voor United Pets.

Zijn samenwerking met Artemide S.p.A. begon in 2008. In 2008 ontwierp hij de hanglamp "Pirce", die werd onderscheiden met de iF Product Design Award 2010, de Good Design Award van het Chicago Athaneum 208 en de red dot design award 2009. In 2011 ontwierp hij de staande lamp "Acatraz".

Zijn creatieve benadering is zo verklaarbaar:

"Een technisch verlichtingsobject heeft een ziel, het vertelt een verhaal, het is vaak een gedicht zonder woorden. Licht heeft een eigen geur, een vegend, glanzend geluid, het is heerlijk levendig en dynamisch, intiem en zacht. Ik respecteer de essentie en omarm de taal uit licht en schaduw en probeer in mijn projecten meerdere interpretaties mogelijk te maken. Dit is mijn manier om dichter bij de magie van licht te komen.

Website van Giuseppe Maurizio Scutellà


Merken