• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Michele De Lucchi


Michele De Lucchi

Michele De Lucchi, geboren in Ferrara in 1951, voltooide zijn architectuurstudie in Florence in 1975.

In de jaren zeventig was De Lucchi ook een vooraanstaand lid en mede-oprichter van de Cavart, Alchymia en Memphis bewegingen, die radicale en experimentele opvattingen over architectuur hadden die gericht waren tegen de ontwerpoprichting van die tijd. Gekleed als Napoleontische generaal hield de jonge student architectuur zelfs de instelling van de Milan Triennale in 1973 in de gaten en protesteerde tegen de verspillende producten. In de jaren 80 ontwierp De Lucchi postmoderne meubels, woonaccessoires en laminaten voor de "Junge Wilde" beweging.

In 1988 richtte hij zijn eigen "Studio De Lucchi" op, waarvoor hij vanaf 1979 als ontwerpconsultant voor Olivetti werkte, waar hij in 1999 hoofdontwerper werd.2.

In 1998 richtte hij "amdl" op, dat vandaag de dag kantoren heeft in Milaan en Rome.

Naast talrijke tentoonstellingen in het Museo Diocesano d'Ivrea, Triennale di Milano, Permanente di Milano, Palazzo delle Esposizioni di Roma en Neues Museum in Berlijn, is zijn werk ook te vinden in de permanente collectie van het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Tot de bekendste ontwerpen van Michele De Lucchi behoren de tijdloze Tolomeo lamp, die hij in 1987 samen met Giancarlo Fassina ontwierp voor Artemide, de Lido bank en Oceanic lamp (beide voor Memphis in 1981), de Segmenti kantoorapparatuur voor Kartell (1988), de OFX1000 fax en Echos 20 notebook (beide 1995) en de Art Jet 20 printer (1999) voor Olivetti.

Naast gebouwen voor de Deutsche Bank en het reiscentrum van de Deutsche Bahn in Frankfurt, ontwierp Michele De Lucchi ook gebouwen voor enkele Italiaanse banken, wat een permanent stempel heeft gedrukt op hun bedrijfsimago.

Michele De Lucchi werd in 2001 hoogleraar aan de Faculteit voor Design en Kunst van de Universiteit van Venetië en ontving in 2006 een eredoctoraat van de Kingston University voor zijn diensten aan de kwaliteit van leven en leven.

Website van Michele De Lucchi


Merken