• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Francis Cayouette


Francis Cayouette

Francis Cayouette is lid van de "Danish Designers Society". Zijn Bachelor in Industrial Design, de in Canada geboren ontwerper, maakte hij aan de faculteit voor interieurontwerp van de Universiteit van Montreal. Tijdens zijn studie bezocht hij onder andere de gerenommeerde designschool "Les ateliers" in Parijs (Ensci).

Na eigen verklaringen haalt Cayouette zijn inspiratie voor zijn producten uit één methode: zijn werk beginnen met frisse gedachten en het vermijden van invloeden van reeds bestaande prerogatieven tijdens het ontwikkelingsproces. Het kopiëren en bekijken van andere ontwerpstijlen is voor hem een taboe. Dit maakt het moeilijk voor zijn proces om vooruit te gaan, maar anders zouden er geen nieuwe ideeën ontstaan.

Voor de jonge ontwerper is een extra inspiratiebron het werk in andere, voor hem nieuwe gebieden. Door de permanente ontwikkeling van nieuwe technologieën en nieuwe materialen krijgen ontwerpers bredere speeltuinen voor hun werk en krijgen ze bepaalde vrijheden die Francis Cayouette ook in zijn producten voor de eindgebruiker wil laten zien.

Zijn visie is om de objecten om ons heen, die snel en voortdurend veranderen, in balans te brengen en aan te passen aan ons dagelijks leven. "Onze eisen stijgen net zo snel als de markt en daarom zijn er vandaag de dag nauwelijks vrijheden. De uitdaging is om betere en eenvoudigere producten te maken die het leven gemakkelijker maken, niet ingewikkelder".

Website van Francis Cayouette


Merken