• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Marcello Jori


Marcello Jori

Marcello Jori werd geboren op 12 december 1951 in Merano, Zuid-Tirol. Hij woont en werkt in Bologna. Na zijn studies in DAMS (Drama, Kunst- en Muziekstudies, Bologna) in 1977, begon hij een carrière als kunstenaar. Zijn werken werden al snel tentoongesteld in binnen- en buitenlandse galeries en musea.

In het midden van de jaren zeventig zette Jori zijn eerste voorzichtige stappen in bepaalde conceptuele stromingen, waarvan hij zich al snel losmaakte en zelfs openlijk tegen hun koudere en soberder aspecten inging, in een poging om de kunst een nieuw leven in te blazen. Dit deed hij met een reeks fotowerken, waarin hij een aantal klassieke meesterwerken herinterpreteert in een moderne sleutel. Op deze manier wordt de kunst teruggebracht naar een menselijke dimensie; de kunstenaar "geeft lichaam" aan de schilderijen en neemt er bezit van om ze om te zetten in iets waarachtigs.

In 1979 schilderde Jori zichzelf boven op een ladder de val van de engel, in contact met de hemel, die een keerpunt in zijn artistieke carrière markeerde. Dit schilderij toont een nieuwe expressieve energie die het hele decennium daarna in zijn werk aanwezig was. Het was tijdens deze fase dat de schilderkunst centraal stond in zijn creatieve evolutie.

Website van Marcello Jori


Merken