• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Böttcher & Kayser


Böttcher + Henssler

Böttcher & Kayser is een in Berlijn gevestigde studio die werkt op het gebied van consumptiegoederen, meubels, verlichting en interieurontwerp. Het werd opgericht in 2007 en wordt nu beheerd door Moritz Böttcher en Nikolaus Kayser. De studio werkt samen met internationale merken als ANTA, Bolia, Böwer, Conmoto, freistil von Rolf Benz, Gejst, Johanson, Ligne Roset, Mater, Normann Copenhagen, Prostoria, RIG-TIG, Schönbuch, Stelton, Vertigo Bird, Wendelbo en Zero.

Tijdens hun studie wonnen ze de iF design award en red dot product design awards. Sinds de oprichting van de studio zijn ze geëerd met enkele van de meest prestigieuze prijzen, zoals verschillende red dot en iF design awards, de Interior Innovation Award en de red dot "best of the best". Haar projecten zijn over de hele wereld gepubliceerd in boeken en tijdschriften.

Moritz Böttcher (1978) voltooide zijn studie industrieel ontwerper aan de Hogeschool van Hannover in samenwerking met Dornbracht. Hij werkte voor npk industrial design in Hamburg en Nederland, barskidesign in Frankfurt en van 2006 tot 2008 voor Werner Aisslinger in Berlijn.

Nikolaus Kayser (1978) is een geschoolde timmerman en studeerde industriële vormgeving aan het Muthesius Art College in Kiel. Na zijn afstuderen werkte hij drie jaar als ontwerper voor het ontwikkelingsbedrijf wiege. Zijn focus lag daar op hoogwaardig kantoormeubilair, met name stoelen voor de Duitse fabrikant Wilkhahn.

Website van Böttcher & Kayser


Merken