• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Eero Aarnio


Eero Aarnio werd in 1932. In Finland geboren. Van 1954 tot 1957 studeerde hij aan het "Istituto Delle Arti Industriali" in Helsinki en daarna werkte hij als freelancer in industriële en interieurarchitectuur. In 1962 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op.

Het motto van de Finnen was: De aarde is een bol. Zo ontwierp hij zijn producten, zonder engelen of randen. Zijn producten behoren tot de bekendste en meest trendy meubelontwerpen van de jaren 60.

Als geen ander materiaal voordien, in de jaren '60, veranderde plastic het ontwerp van het meubilair enorm. Eero Aarnio was een van de eerste Finse ontwerpers die met kunststoffen werkte, zoals glasvezel, plexiglas en kunststoffen. Zijn Ball Chair, een zitschaal van glasvezel met een ronde opening en een gedempt interieur dat hij in 1963 creëerde, en de Bubble Chair waren echt bekend. Bovendien won hij in 1968 de American Industrial Design Award voor zijn Pastilli Chair, geproduceerd door Poltrona Frau.

Veel van zijn creaties zijn te zien in musea, zoals bijvoorbeeld in het Museum of Modern Art (MoMa) in New York, in het Victoria & Albert Museum in Londen en in het Centre Pompidou in Parijs.

Website van Eero Aarnio


Merken