• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

David Chipperfield


David Chipperfield

De Engelse architect David Chipperfield werd in 1953 in Londen geboren. Hij studeerde af aan de Architects Association in Londen en werd opgeleid door Douglas Stephen, Richard Rogers en Norman Foster van 1978 - 1984.

In 1984 werkte Chipperfield zelfstandig in Londen en richtte slechts drie jaar later nog een kantoor op in Berlijn. Inmiddels is er nog een kantoor in Milaan en een buitenpost in Shanghai. Meer dan 130 medewerkers werken in zijn kantoren en hebben meer dan 40 nationale en internationale wedstrijden en een vergelijkbaar aantal internationale prijzen gewonnen.

Chipperfield heeft onder andere het Figge Art Museum in Davenport, het bekroonde River and Rowing Museum in Henley-on-Thames en het Literatuurmuseum van de moderne tijd ontworpen als onderdeel van het Duitse literatuurarchief in Marbach. De gebouwen van Chipperfield bevinden zich over de hele wereld, maar de meerderheid bevindt zich in Japan en Duitsland.

In 1997 kreeg Chipperfield in opdracht van de "Stiftung Preußischer Kulturbesitz" de opdracht om een plan te ontwikkelen voor het Berlijnse museumeiland en de reconstructie van het Neues Museum. Daarnaast werkt hij aan de James Simon Gallery. Dit is een gepland gebouw op het Berlijnse museumeiland.

Naast zijn werk als architect maakt Chipperfield ook designproducten voor gerenommeerde fabrikanten zoals Alessi. Verder geeft hij les aan verschillende universiteiten: Hij was hoogleraar aan de Staatsacademie voor Beeldende Kunsten in Stuttgart en doceerde aan de Harvard Universiteit, de Universiteit van Graz, de Universiteit van Napels en is nog steeds gasthoogleraar aan de Universiteit van de Kunsten in Londen. Daarnaast is hij hoogleraar Mies van der Rohe aan de Escola Tècnica Superior D'Arquitectura in Barcelona.

Website van David Chipperfield


Merken