• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Benjamin Hubert


Benjamin Hubert

Traditie: "Ik probeer niet te veel te kijken naar wat andere mensen doen, anders is het erg moeilijk om echt iets nieuws te doen", zegt de Britse ontwerper Benjamin Hubert (geboren in 1984).

Zijn veelvoudig bekroonde bliksem- en meubelontwerpen worden gedreven door correct materiaalgebruik en processen, waardoor eenvoud en functionaliteit in een natuurlijk evenwicht worden gebracht. Deze benadering respecteert de gebruikelijke klassieke verdachten zoals Charles Eames en Dieter Rams. Door te proberen een eigen ontwerpfilosofie te creëren, is Benjamin Hubert een echte ontwerper.

Innovatie: Na zijn afstuderen aan de Loughborough University in 2006, won Benjamin Hubert's laatste jaarproject 'Puff out lights' de Corus materiaalprijs bij New Designers, ontving shortlistings in twee andere prijzen, en won Best Graduating Designer of the Year in de Hub Class van 2006.. Binnen een paar jaar in jaren werd de lijst van prijzen en onderscheidingen veel langer, waaronder Blueprint 100% Design Best New Product 2009, Design of the Year/British Design Awards 2009 en Elle Decor British Design of the Year 2009.

In 2007 richtte Benjamin Hubert in Londen zijn eigen ontwerpbureau op en specialiseerde zich in het industrieel ontwerpen van meubels en meer, tot en met lampen. De studio werkt samen met internationale bedrijven uit Europa tot Azië en ontwerpt producten voor de markt en limited editions.

Website van Benjamin Hubert


Merken