• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Marc Sadler


Marc Sadler

Marc Sadler is geboren in Oostenrijk en heeft de Franse nationaliteit. Als echte wereldburger woont hij nu in Milaan en werkt met bedrijven uit Azië, Noord-Amerika en Europa.

Marc Sadler ontwikkelt licht design, meubels, huishoudelijke artikelen, elektrische apparaten en sportartikelen. Het experimenteren met plastic is altijd een belangrijk onderdeel geweest voor Marc Sadler. Al in de jaren 60 was hij gefascineerd door dit materiaal.

In de jaren 70 perfectioneert Marc Sadler de eerste skischoenen in thermoplastisch materiaal, geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Caber. Dit leidde tot een lange en winstgevende samenwerking waaruit in de jaren daarna de wereldwijd bekende skischoenen zouden moeten ontstaan.

De skischoenen markeerden de oorsprong van Marc Sadler als ontwerper voor sportartikelen en dit leidde tot de samenwerking met wereldwijd toonaangevende fabrikanten van sportartikelen in de VS, Azië en Europa.

Op dit gebied, waar ontwikkelingen vaak gerelateerd zijn aan innovatie op het gebied van materialen en productie, doet Marc Sadler ervaring en kennis op waarmee hij later het traditionele ontwerp zou moeten veranderen.

De ontwerpen van Marc Sadler zijn in de afgelopen decennia met talrijke internationale prijzen onderscheiden.

Website van Marc Sadler


Merken