• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Herbert Krenchel


Herbert Krenchel

Herbert Krenchel werd in 1922. Geboren in Denemarken. Hij studeerde af met een master in engineering aan de Technische Universiteit van Denemarken. De kunstenaar werkte altijd tegelijkertijd als ontwerper en onderzoeker. Krenchel's onderzoek is gespecialiseerd op het gebied van materialen en vezelversterking.

In 1953 opende Herbert Krenchel zijn eigen ontwerpstudio, waar hij in hetzelfde jaar de beroemde Krenit kom voor het Deense bedrijf Torben Ørskov &Co ontwierp. In het midden van de jaren 50 ontwierp Krenchel het Krenit melamine slabestek. Sinds 2008 is er een nieuw ontwerp van de Krenchel Krenit geproduceerd door Normann Copenhagen.

Herbert Krenchel over zijn ontwerpfilosofie: "Ik ben enthousiast over vormen en structuren. Het oppervlak van een object is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat mensen willen reiken en aanraken. Ik ben ook van mening dat er een evenwicht moet zijn tussen functie en esthetiek. Een goed ontwerp moet meer dan één aspect bevatten om de perfecte totaalindruk te maken. Mijn inspiratie komt van verschillende dingen om me heen - het is niet te verklaren. Voor mij is design een manier om jezelf uit te drukken - het is een manier om dingen te creëren zoals ik het wil".


Merken