• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Stefano Giovannoni


Stefano Giovannoni

Stefano Giovannoni, geboren in 1954 in La Spezia, studeerde in 1978 af als architect in Florence. Direct na zijn afstuderen begon hij les te geven aan verschillende universiteiten, waar hij zich bezighield met ontwerpend onderzoek. Tegenwoordig is hij masterprofessor aan de Domus Academie in Milaan en aan de Universiteit van Progetto in Reggio Emilia.

In 1985 richtte Giovannoni samen met Guido Venturini de Studio King Kong op. Ze hadden als doel om de architectuur en het ontwerp van gewone huishoudelijke artikelen, binnenruimtes en mode te onderzoeken. In 1989 creëerden Giovannoni en Venturini samen de succesvolle accessoire-serie Girotondo voor Alessi.

In de jaren '90 ontwierp Stefano Giovannoni een aantal zeer bekende eigen producten voor gerenommeerde bedrijven zoals Flos, Magis, Seiko, Pulsar, Cappelini, Kankyo, Saab, enz.

In tegenstelling tot hoekige vormen en koude strengheid, vallen Giovannoni's opvattingen op met een humoristische en speelse vormgeving. Het reduceren van zijn creaties tot "fun-design" zou echter verkeerd zijn, omdat hij altijd een verband legt tussen onconventionaliteit - wat typisch is voor hem - en innovatieve functionaliteit. Zijn zeer succesvolle barkruk Bombo, die hij in 1997 voor Magis creëerde, is het perfecte voorbeeld van zijn begrip van design.

Stefano Giovannoni's subjectieve vormgeving is te zien in verschillende internationale tentoonstellingen en is ook deels vertegenwoordigd in de permanente collectie van het Centre Georges Pompidou in Parijs.


Merken