• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Glen Oliver Löw


Glen Oliver Löw - ontwerper

Glen Oliver Löw werd geboren in Leverkusen, Duitsland, op 6 december 1959. In 1985 voltooide hij zijn studie industrieel ontwerp aan de universiteit van Wuppertal en verhuisde hij naar Milaan, waar hij in 1987 met een master in design afstudeerde aan de Domus Academie in 1986. Glen Oliver Löw begon zijn samenwerking met Antonio Citterio.

In 1990 werd hij partner in de studio Antonio Citterio &Partners in Milaan. In samenwerking met Citterio ontwikkelde Glen Oliver Löw een aantal producten voor bedrijven zoals Ansorg, Flos, Hackman, Iittala, Kartell, Maxdata en Vitra.

In 2000 werd Glen Oliver Löw benoemd tot hoogleraar productontwikkeling en productdesign aan de Universiteit voor Schone Kunsten van Hamburg en opende zijn eigen studio. Tot zijn klantenkring behoren bedrijven als Steelcase, Spittler, Thonet en Villeroy&Boch.

Glen Oliver Löw heeft voor zijn producten een aantal designprijzen en onderscheidingen ontvangen. Bijvoorbeeld de Compasso d'Oro voor de Mobil productfamilie voor de Italiaanse fabrikant Kartell. De Battista vouwtafel en Mobil container maken deel uit van de permanente collectie van het MOMA in New York. De Think Chair for Steelcase werd in 2005 bekroond met de iF Design Award en Red Dot Award, en ontving de IDEA Gold Award in 2006.

Website van Glen Oliver Löw


Merken