• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Kay Bojesen


Kay Bojesen

Kay Bojesen was een Deense ontwerper. Hij rekent op de grote Deense functionalisten met zijn gebruikersvriendelijke en moderne vormgeving. Hij werd vooral bekend om zijn houten dieren die hij voor Rosendahl ontwierp en die vandaag de dag onbetwiste klassiekers zijn. Kay Bojesen werd geboren in Kopenhagen op 15 augustus 1886; hij passeerde er op 28 augustus 1958.

Bojesens carrière begon met een stage als zilversmid, die hij in 1913 bij Georg Jensen in 1910. Kay Bojesen afrondde. In 1913 richtte hij zijn eigen bedrijf op in Kopenhagen, dat hij in 1930 verkocht om Bredgade 47, een winkel met extra studio, slechts twee jaar later te openen. Hij creëerde en verkocht er zijn houten dieren en andere figuren in de daaropvolgende jaren.

Kay Bojesen ontdekte zijn passie voor hout in de jaren dertig van de vorige eeuw. Zijn geliefde houten dieren zijn daar in 1957. Uit voortgekomen. De ontwerpen zijn geplaatst in een uniek grensgebied tussen fantasiefiguren en designobjecten, De dieren volgen de mantra van Bojesen die zegt dat een goed ontwerp menselijk, warm en levendig moet zijn: "Ze moeten herinneren aan een circus", is wat hij over zijn werken zei, van dat de houten wezens tellen tot de meest populaire.

Vorm en materiaal, ernst en spel smelten samen tot een eenheid in Kay Bojesens naïeve ontwerpen. Tegelijkertijd bezit Bojesen de unieke kracht van het revitaliseren van hout, waardoor zijn werken internationale designiconen werden. Het Wallpaper magazine beschreef zelfs de Kay Bojesen Apes als Deense design belichaming in 2008.

Kay Bojesen is 72. Jaar oud geworden. Zijn producten worden vandaag de dag nog steeds geproduceerd door Rosendahl in nauwe samenwerking met de familie Bojesen.

Website van Kay Bojesen


Merken