• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Victoria Wilmotte


Victoria Wilmotte

Ontwerp van het werkproces van de beeldhouwkunst

Het lid van een creatieve architectenfamilie Victoria Wilmotte werd in 1985. Geboren in Parijs. Eerst studeerde ze interieurontwerp. Later ging ze naar het Royal College of Art in Londen en voltooide ze haar master in productontwerp in 2008.. In haar eerste eigen ontwerpstudio, die ze oprichtte in haar geboortestad Parijs, maakte ze de eerste ontwerpen voor Philips de Pury of Poliform. De eerste solotentoonstelling volgde in Brussel in 2009.

Het internationale succes kwam uiteindelijk met haar eerste karaffenreeks, die gebaseerd is op alledaagse gebruiksvoorwerpen. Daarna volgden ontwerpen voor diverse luxe merken voor verschillende objecten, zoals spiegels, bijzettafels en ook tapijten.

Het werkproces voor de objecten van Victoria Wilmotte doet denken aan de beeldhouwkunst. Ze experimenteert graag met verschillende materialen en blijft deze vormgeven tot ze een perfecte versie creëert die overeenkomt met haar visie. Haar favoriete materiaal is marmer, dat haar fascineert door zijn zwaarte en dikte, en metaal, dat haar veel vrijheid geeft op het gebied van vormgeving.

Website van Victoria Wilmotte