• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Sebastian Herkner


Sebastian Herkner

Sebastian Herkner wordt beschouwd als een vallende ster in de wereld van design. Zijn uitzonderlijke ontwerpen zijn ontroerd door een diepe nieuwsgierigheid en de wil om te reizen, wat hem nieuwe inspiratie geeft.

Sebastian Herkner werd geboren in 1981.. Hij studeerde productontwerp aan de Offenbach Design Academy. Tijdens zijn studie heeft hij ook stage gelopen bij Stella McCartney in Londen. Hij ontwikkelde een dieper begrip voor kleuren, materialen en hun samenhang daar.

Sinds zijn afstuderen in 2007 werkt Sebastian Herkner aan de faculteit productontwerp van de Offenbach Design Academy en nam hij deel aan tal van projecten van geïntegreerd design.

Reeds in 2006 heeft Sebastian Herkner bovendien zijn eigen ontwerpbureau opgericht. Hier werkt hij op het gebied van expositie en productontwerp voor verschillende bedrijven. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld het vogelhuisje Piep Shop Home, dat in 2001 de Design Plus Award won voor Radius Design. Verder won hij in 2011 de red dot design award voor zijn Bell Table voor het Spaanse ABR.

"Mijn werken moeten een soort tijdloosheid uitdrukken. Ik vind het leuk om dingen te overtuigen na vele jaren en in het begin.

Herkner's productontwerpen zijn geïnspireerd door mensen en hun acties. Tijdperkelijke trends krijgen nauwelijks aandacht, omdat de jonge ontwerper geïnteresseerd is in een verbinding van eenvoudige technieken en traditionele materialen. Deze worden geïnterpreteerd en gecombineerd met de huidige productiemethoden, die eigentijdse en tijdloze producten worden.

Website van Sebastian Herkner


Merken