• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Mario Bellini


Mario Bellini

Mario Bellini is een internationaal bekende architect en ontwerper. Hij ontving de felbegeerde Compasso d'Oro al acht keer en daarnaast nog andere gerenommeerde architectuurprijzen, zoals de Medaglia d'oro (2004), uitgereikt door de Italiaanse president voor bijdragen op het gebied van design en architectuur over de hele wereld, en de Ambrogino d'oro (2011), uitgereikt door de stad Milaan voor civiele bijdragen.

Mario Bellini heeft presentaties gegeven in vele grote culturele centra over de hele wereld en publiceerde het beroemde Domos magazine van 1985 tot 1991.

25 van zijn werken bevinden zich in de permanente collectie van het New York Museum of Modern Art, dat hem in 1987. Zelfs een persoonlijk retrospectief heeft gewijd. Daarnaast is Mario Bellini betrokken geweest bij talloze tentoonstellingen over kunst, design en architectuur in Italië en wereldwijd.

Sinds de jaren tachtig heeft Bellini zich bijna uitsluitend op de architectuur geconcentreerd. Enkele van zijn belangrijkste bouwwerken zijn de tentoonstellingswijk Portello in Milaan, de Villa Erba in Cernobbio, het Tokyo Design Center in Japan, het hoofdkantoor van Natuzzi Americas in de Verenigde Staten, het tentoonstellingsgebouw in Essen in Duitsland, de National Gallery of Victoria in Melbourne, het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt am Main, het Verona Forum Complex, het Museum of the History of Bologna en de afdeling voor islamitische kunst in het Louvre in Parijs.

Website van Mario Bellini