• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Stefan Diez


Stefan Diez

Stefan Diez werd geboren in 1971 in Freisingen, Duitsland. Na een opleiding tot meubelmaker en een jaar in India waar hij voor meubelbedrijven werkte, begon hij in 1996 aan de academie van Bildene Künste in Stuttgart. Tijdens zijn studie industrieel ontwerp ging hij aan de slag als assistent voor Konstantin Grcic en Richard Sapper.

In 2002 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op in München. Daar werkt hij voor gerenommeerde fabrikanten als Elmar Flötotto, Depot4Design of Wilkhahn en werd hij voor zijn creaties bekroond met verschillende designprijzen (onder andere: Design Report Award 2002, Red Dot Design Award 2005, Design Award van de Bondsrepubliek Duitsland 2005).

Stefan Diez geeft de voorkeur aan een praktische aanpak en daarom ontwikkelt zijn werk zich niet door aan de tekentafel te creëren, maar door direct met het materiaal te werken en te proberen. Hij is graag verantwoordelijk voor zijn werk vanaf het prille begin tot het einde, delegatie is niet zijn favoriet en dus, door het bijna perfectionistische handwerk, ontwerpt hij bijna alleen.

Website van Stefan Diez


Merken