• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Flemming Passagiers


Flemming Passagiers

Deense architect &ïndesigner

Flemming Lassen woonde van 1902-1984 in Denemarken en is de jongere broer van Mogens Lassen. Geboren in een kunstenaarsfamilie - beide ouders waren schilders - was het hem al snel duidelijk dat hij op een dag architect zou worden. De creativiteit werd hem in de wieg toegeschreven en al als jonge jongen gaf hij er de voorkeur aan om gebouwen te tekenen en te bladeren in architectuurboeken, dan om zich bezig te houden met speelgoedauto's. De creativiteit werd hem toegeschreven aan de wieg en al als jonge jongen gaf hij er de voorkeur aan om gebouwen te tekenen en te bladeren in architectuurboeken, in plaats van zich bezig te houden met speelgoedauto's.

In 1910 kwam hij naar een internaat en vanaf dat moment zat hij samen met Arne Jacobsen in een klas. Mogens en Flemming wekte de interesse van de architectuur in Arne Jacobsen en liet zijn eerdere wens om schilder te worden varen. De vriendschap tussen Flemming en Arne duurde een leven lang; beiden waren Functionalisten en deelden dezelfde passie. Zo werkten ze professioneel goed samen en ontwierpen ze het wereldberoemde ronde Huis van de Toekomst. Met dit ontwerp bereikte Lassen de doorbraak en kon hij internationaal naam maken als architect en ontwerper.

Flemming Lassen ontving in de loop van zijn leven vele prijzen en is nog steeds een van de meest gerespecteerde ontwerpers. Naast gebouwen, ontwierp de Deen ook meubels, die nog steeds erg populair zijn.


Merken