• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Mathieu Matégot


Mathieu Matégot

Mathieu Matégot werd geboren in Hongarije in het jaar 1910.. Na zijn studie Kunsten in Boedapest begon hij het nationale theater te decoreren. In 1931 verhuisde hij naar Frankrijk, waar hij werkte als decorateur voor de Folies Bergères en de Lafayette Galerie en als binnenhuisarchitect voor verschillende woningen in Parijs.

Na een periode als krijgsgevangene richtte Metégo in het jaar 1945. In Parijs zijn eigen ontwerpstudio op. In zijn studio produceert hij stoelen, ligstoelen, tafels, bureaus en accessoires voor woonkamers.

Mathieu Matégot was de eerste die metalen buizen combineerde met geperforeerde metalen platen: een mengsel dat zijn werk in het algemeen kenmerkt.

Zijn carrière als ontwerper duurde slechts tot het einde van de jaren 60. In die korte tijd ontstonden echter nog steeds beroemde meubels, zoals zijn driepootstoel "Nagasaki" (1954) en zijn ligstoel "copacabana". (1955) maken zijn ontwerpen deel uit van de permanente collectie van het Musée des Arts décoratifs van vandaag.

Mathieu Matégot passeerde in februari 2001 in Angers, Frankrijk.

Website van Mathieu Matégot