Vincent VandenbrouckVincent Vandenbrouck

Vincent Vandenbrouck is een Canadese ontwerper met een zeer vrije benadering van design - waar het echt om gaat is creativiteit en milieuvriendelijkheid.

Als lid van de groep Mouvement Créatif associeert Vandenbrouck zijn producten met het Ecodesign label. Dit betekent dat zijn objecten niet alleen praktisch zijn, maar ook een uitspraak doen over milieu- en sociale kwesties. Daarbij hoort natuurlijk ook het gebruik van duurzame materialen en productieprocessen.

Doordacht ecologisch ontwerp

De aanpak van Vincent Vandenbrouck is zeer vrij: De Canadese ontwerper ziet design als een proces waarvan de uitkomst niet vooraf kan worden bepaald.

Deze manier van denken verenigt hem met het team van de Mouvement Créatif, dat actief is op vele gebieden, gaande van event management tot installaties, interieurontwerp en productontwerp. Alle projecten van de groep hebben hun gemeenschappelijke ecologische geest: Sinds de oprichting aan het einde van de jaren '90 vormen gerecycleerde stoffen en duurzaam geteelde natuurlijke materialen de hoeksteen van alle ontwerpen van Mouvement Créatif, inclusief die van Vincent Vandenbrouck.

Website van Vincent Vandenbrouck


Merken